Saturday, November 22, 2008

Mareeba

Laupäev aga muidugi hakkas farmer kell 7 ringi toimetama, traktorite ja kastiautotega sõitma. Ja juhtumisi on meie maja kohe töökoja vastas. Mhh, öösel ei saa magada, sest palav on ja hommikul..
Meie farmer on tegelikult siin alles aasta, st detsembris saab aasta. Tuli siia Lõuna- Aafrika Vabariigist, seal polnud enam turvaline. Pidasid sealgi farmi. Praegu on neil aafikas veel looduspark. Loodus nende sõnul seal palju mitmekesisem, kui austraalias.

Jah, mango korjamine hakkab esmaspäeval. Kõik ettevalmistused selleks on tehtud- puuvilja sorteerimise lint puhastatud, pappkastid tellitud. Ootan kohe seda, toob meie ellu uue rütmi ja siia uut rahvast juurde.

Ilmad lähevad aina välja kannatamatuks. On kuum ja niiske ja öösel ei lähe grammigi jahedamaks.Täna oli jõe vesigi soe kui supp, vesi on nüüd hakanud selgemaks minema, settima, pole enam saviosakesi nii palju. Pole ka kaks päeva sadanud.

Putukad on elavamaks läinud. Õhtul tuleb neid igast praost. Ja hordide viisi. Kõik tungivad tuppa, et öösel mööda keha kõndida. Osa hüppab, lendab osa kõnni ja jookseb. Neid on palju, kuid suurusega nad ei hiilga.

No comments: