Friday, November 28, 2008

Mosak

Mangosid korjasime kolm päeva. Korjajaid oli kaheksa inimest. Pidi korjama punakaid mangosid, mangod peavad seest olema või värvi. Rohelised mangod, isegi suured rohelised, pole veel piisavalt küpsed. Natuke tüütu korjamine, mangosid tuli ju mööda puud taga otsida. Teisel päeval liitusid meiega neli sakslast. Neli poissi, kes Austraalias juba 8 kuud olnud, kuid nüüd rahad otsakorral ja vaja natuke tööd teha. Mangokorjamisega jätkame ilmselt tuleval nädalal, saavad küpsemaks.

Igaljuhul meie töökvaliteet langes, nende lisandudes. Ma polegi meie farmerit nii tigedana näinud. Muidu selline vaikne ja muhe mees. Praake oli kohutavalt palju, poolteist kasti.
Ilmad sajused- vihmahooaeg on käes. Hommikul on ilus ilma, st. päike kõrvetab ja pärastlõunal hakkab sadama. Siis kuidas kunagi, kas sajab õhtuni või läheb õhtul selgemaks. Veetase tõusnud umbes 50 sentimeetrit. Vesi jube sogane- värvuselt kollakas- punane. Ujuma enam väga ei kutsu, kuid me värskendame end selles ometi. Vool tugev, ülesvoolu raske ujuda, lihtsam minna allavoolu ja siis hiljem koju jalutada. Kummalisel kombel pole ma meie farmi kohalikke kunagi jões ujumas näinud, huvitav kas seal on krokodille. Aborigeenid ujuvad jões küll.


Triin

2 comments:

Unknown said...

Terekest, Triin!

Kadesta või mitte, aga meid on Ilmataat juba lumeuputusega kostitada jõudnud. Juhtus see enam kui nädala eest, pühapäeval algas. Siis sadas ja sadas ja sadas, kuni max oli üle 50 cm Kuusikul. Linnarahval oli eelmise nädala alguses tõeline kaos, minulgi kulus hommikul tööle jõudmiseks kõigest kolm tundi. Nüüdseks on kõik sulada jõudnud ning jõed ajavad üle, isegi Nõiakaev pani tuurid sisse. Päikest!
Kadi

Triin said...

Lumi on lahe. Meil hakkas esmaspaeval suvi. Palav on, enam vahem sellega juba harjunud.
Kummaline on joule tahistada keset suve. Vagisi tahaks jaanipaeva loket teha.

Lund!
Triin